Home Up feedback innehåll sök

Suomi-Finland in memoria

 

Suomi-Finland in memoria

Suomi-neito

bullet

syntyi 1917 Pietarissa

bullet

kuoli 1995 Brysselissä

kaipaamaan ei jäänyt kekään

 

Indipendence Day eli itsenäinen Suomi 1917-1995

Jo 7500 vuotta sitten asui keskistä ja pohjoista Eurooppaa suomalaisten suku ja puhuttu kieli oli (muinais)suomea. Suomalaiset ovat Euroopan aborigeenejä eli alkuperäis-asukkaita, saamelaisten ja baskien ohella. Viimeisetkin suomalaiset kuningaskunnat menettivät itsenäisyytensä 1200-luvulla kun ruotsit valloitti Suomenniemen ja alkoivat kirjoittaa Suomen historiaa, jota vielä tänään "itsenäisen" Suomen opetuslaitos alamaisen uskollisesti kasvateilleen syöttää. Juutit ja saksalaiset jakoivat Karjalan kankaat Baltiassa ja Novgorod-Moskova kastoi Suomen itäiset heimot Rooman uskoon.

Suomen ensimmäiseksi itsenäisyyssodaksi mainittu Nuijasota 1500-luvulla päättyi onnettomasti kun itsenäisyyttä ajava Suomen eliitti ei onnistunut yhdistämään riveihinsä tunnetusti jukuripäisiä Pohjanmaan talonpoikia jotka yksinkertaisuudessaan mieluummin kumarsivat Kaarle-herttuan feodaaliselle itsevaltiudelle.

1800-luvulle tullessa oli Ruotsi jo melkein onnistunut hävittämään suomalaisten identiteetin ja kielen kuningaskunnassa. Miksi hylkäät meidät, Kustaa, me olemme aina olleet hyviä ruotsalaisia, kirjoittaa tämä kansa kuninkaalleen 1809. Sanotaan että kukaan ei halunnut valtakunnan jakoa 1809 mutta ei sitä heiltä kysytty. Sen määräsivät Napoleon ja Aleksanteri. Ruotsia hallitsemaan Napoleon asetti Bernadotte-sukuisen Lyonilaisen huonekalukauppiaan hulttiopojan joka oli kunnostautunut Napon Euroopan kiertueilla, jotka ei historioitsijoiden mielestä suinkaan jää jälkeen Adolfin urotöistä 1938-45.

Kansallinen herätys

Suomelle oli liitos Kaksoiskotkaimperiumiin pelastus aivan viime hetkillä. Sortokaudeksi kuvailtu Venäjän vallan aika oli Suomen historiassa itseasiassa rauhan ja taloudellisen kasvun aikaa jolloin myös väestönkasvu oli voimakas. Kosmopoliittisesta Pietarista virtasi ideoita ja innovaatioita ja se tarjosi runsaasti työmahdollisuuksia. Suuriruhtinaskunnan johtava luokka oppi ajattelemaan kansainvälisesti ja miettimään vallan ja lainkäytön ongelmia. Pietari oli kulttuurimetropoli joka välitti paitsi venäläistä, myös saksalaista ja ranskalaista kulttuuria.

Eurooppalaisen mallin mukaan "löydetään" muinaishistorista identiteetti, Kalevala-Suomi, jolla aletaan rakentaa kansakuntaa Hegelin propagandamallin mukaan. Suomen (ruotsinkielinen) eliitti yhdistää voimansa suomenkielen aseman ja itsenäisen Suomen asialle: ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua, olkaamme siis suomalaisia.

Suomi-story 1917-95

Toveri Lenin lahjoittaa Suomelle itsenäisyyden 1917 ja boljsevikki-hallitus on myös ensimmäinen joka tunnustaa Suomen itsenäisyyden.

Suomen itsenäisyyden loppu koitti 1995 kun politrukit onnistuivat myymään Suomen uuteen uljaaseen Eurooppaan. Nyt Suomen asioista päättää viime kädessä Euroopan mahtavin valta eli Saksa. Mitä ei Bismarck, Kaiser Wilhelm eikä Hitler onnistunut asevoimin saavuttamaan, onnistui ostamalla. Suomen myyneet palkitaan viroilla uudessa orwellilaisessa hallinnossa missä toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Tämä uusi eliitti ei maksa veroja, ostaa tavaransa erityiskaupoissa verovapaasti, asuu ja matkustaa subventoidusti - aivan kuten ent Neuvostoliiton politrukki-eliitti. Kotimaassa melskaavat pellet, joilla ei ole enää mitään todellista valtaa eikä funktiota, jota virkakoneisto ei pystyisi hoitamaan, keskittyy lähinnä kansan viihdyttämiseen ja kahmimaan itselleen maksimaalisesti taloudellista etua.

Suomen markka 1860-2001 

Historiassa on oman valuutan saaminen Suomelle kirjattu merkkipaaluksi kansallisen itsenäisyyden tiellä. Vuonna 1865 Suomen markka (otettu käyttöön 1860) irtautuu Venäjän ruplasta. Vuodesta 2002 ei Suomella ole omaa valuuttaa ja sen rahapolitiikasta päättää EU:n keskuspankki jonka pääpaikka on tietenkin Saksassa, Frankfurtissa.

Loppu hyvin kaikki hyvin? 

Suomenniemi on aina ollut Euroopan takamaita jonne ideat ja innovaatiot ovat kulkeutuneet Euroopasta lähinnä tänne muuttaneiden mukana ja johdolla. Suomi syntyi eurooppalaisen kansalliskiihkoilun merkeissä ja nyt Eurooppa ottaa omansa takaisin. Suomalaiset eivät kyenneet hoitamaan omia asioitaan koska Suomessa ei ole mitään omaperäistä tai itsenäistä johtoajatusta tai kansallista itsetuntoa koskaan ollutkaan. Itsenäisyydestä sai nauttia vajaat kolme sukupolvea. Kansallisen kulttuurin impotenssista todistaa se vaikutus millä angloamerikkalaisuus nyt jyrää. Kansakunnan toivot hyräilee sujuvammin jotain britneyspearsiä kuin maammelaulua. Suomenkielen katoamista ei voi estää ja siitä tulee vain yksi eksoottinen tutkimuskohde kielitieteilijöille. Kansallista itsetuntoa ylläpidetään itsepetoksella kun ylistetään Monacossa ja muualla ulkomailla asuvia eurooppalaisia veropakolaisia kansallisina sankareina. Itsenäisyyspäivää kansa viettää vaikka itsenäisyys on jo aikoja menetetty - tämä torppareitten suku on aina tehnyt niin kuin niitä on ylhäältä neuvottu. Itsenäisyyspäivänä tämä kansa katsoo töllöstä kun eliitti juhlii linnassa. Näin se oli ennenkin - porstuaa pitemmälle ei jussi päässyt.

Pitkällä tähtäimellä on Suomella arvoa Euroopassa vain ongelmajätteiden loppusäilytyspaikkana koska Suomen kallioperä sattuu olemaan lyhyellä tähtäimellä stabiili.

Suomi oli mukana jo Adolfin ristiretkellä kommunismia vastaan. Tänään marssivat EU ja NATO käsi kädessä itään ja USA taputtaa käsiään. Saksan pääkaupunki on taas Adolfin Germania Preussissa ja germaanit katsoo taas ahneesti itään... eins zwei drei

 

mirror

webmaster Mikael.Reuter@iki.fi  
last update: 2003-01-04. Ms-Frontpage2000. Opt rez 1024x768.